Nega obraza


Vsi poznamo ljudi, ki imajo vedno napeto, sijočo in čisto kožo, sprašujemo se, kako je to mogoče? Kako je mogoče, da njihova koža vedno izgleda popolno in se sploh ne stara? Naša pa… vsi smo že imeli vsaj enega od problemov s kožo, ali napad mozoljev ali pa suho kožo, ki se je zategovala in se luščila, če ima kdo posebno srečo, celo oboje hkrati. Naj vam zaupam skrivnost lepe kože: lepotni rituali! Nič ne pomaga, če se ob napadu mozoljev polijte s čistim alkoholom ali če se namakate v olju, ko se vaša koža izsuši in lušči. Skrivnost lepe kože je v redni vsakodnevni negi obraza, ki je sestavljena iz dnevnega in nočnega rituala.

Ste se odločili, da je čas zdaj, da je tudi vaša koža vedno napeta, sijoča in čista? Da ne samo da se neha starati, se pomladi! Prav ste se odločili in z veseljem vam svetujem glede nege in rituala. Začnimo z jutranjo nego, saj veste: nov dan nov začetek. Mnenja o tem ali je smiselno zjutraj čistiti kožo ali ne so mešana, toda moje mnenje je, da je čiščenje kože zjutraj priporočljivo. Čez noč se namreč naša koža obnavlja, veliko se potimo, pa še plusk hladne vode nas prijetno osveži in zbudi, kožo pa lepo napne. Kožo torej zjutraj splaknimo s hladno vodo in vanjo vtrimo nežno čistilno sredstvo, ki ga nato speremo in na kožo nanesemo vlažilni tonik ali serum z antioksidanti. Še posebej priporočam takega s hialuronsko kislino in mešanico vitamina C in E. Čez vlažilni tonik oziroma serum nanesimo še dnevno kremo z UV filtri, ki bo našo kožo ščitila pred zunanjimi vplivi. Čez dnevno kremo z UV filtri lahko kasneje nanesemo še ličila in že se lahko podamo v nov dan.

Zvečer seveda ponovno sledi čiščenje kože, ki naj bo tokrat bolj temeljito. Ličila odstranite z mastnim čistilnim sredstvom recimo čistilnim oljem ali kremo, nato mastne ostanke čistilnega sredstva odstranite še s čistilnim gelom, da bo koža zares čista. Nato na kožo nanesite tonik s salicilno kislino ali piling z AHA kislinamo, ki bo odstranil odmrle celice, kožo pa pomiril in pripravil na nadaljno nego. V kolikor vaša koža že kaže prve znake staranja, namesto tega uporabite serum z retinolom, to je derivat vitamina A, ki ravno tako deluje kot blag piling in skrbi za hitrejše obnavljanje kože ter deluje izjemno pomlajevalno. Za tem naj sledi vlažilni serum s hialuronsko kislino in kakšna prav mastna nočna krema, ki bo ohranila vlago v koži, da čez noč ne izhlapi. Če boste upoštevali ta navodila, lepota vaše kože ne bo več naključje.